У Львові – події, мистецтво, життя



Сторінка додана 12:10, 11 Березня, 2013

Email this to a friendНадіслати по Email                      Printable versionДрук

“Остання іскра життя”

“Остання іскра життя” thumbnail

12-14.03.2013
19:00; 20:00

Кінозал Львівського палацу мистецтв

Новий фільм одного з найбільш неоднозначних режисерів Іспанії, відомого своїм чорним гумором, володаря трьох нагород Венеціанського кінофестивалю та премії Гойя, Алекса де ла Іглесіа. У головній ролі – голлівудська зірка Сальма Хайек, котра номінувалася на премію Оскар за роль Фріди Калло.

Ціна квитка: 15 грн.

Фільм демонструється українською мовою.

"Остання іскра життя" / La chispa de la vida
Масмедійна трагікомедія.
Іспанія, Франція / 2011 / 93 хв.
Режисер: Алекс де ла Іглесіа.
В ролях: Хосе Мота, Сальма Хайек ( «Фріда», «Відчайдушний»), Фернандо Техеро («Дні футболу», «Фірмова страва»), Мануель Тальяфе, Хуан Луіс Гальярдо

- Номінація на премію Гойя в категорії «Краща акторка» (Сальма Хайек)
- Номінація на премію Гойя в категорії «Кращий актор» (Хосе Мота)
- СНГ-прем’єра – Одеський МКФ, 2012
- Участь в програмі BerlinaleSpecial Берлінського МКФ, 2012

Безробітний піарщик намагається влаштуватися на роботу, але його кандидатуру відкидають усі агенції. Нікого не цікавить той факт, що саме він придумав слоган Кока-коли – «Вона справжня». Ситуація різко змінюється, коли герой потрапляє в аварію і висить на волосині між життям та смертю. Він підключає свій досвід в області піару і перетворює аварію в медіа-подію, винайнявши агента і доручаючи йому продати ексклюзивні репортажі з місця аварії на телеканали, щоб забезпечити свою сім'ю до кінця життя. Невже герой виживе? Чи втратить життя заради грошей?

Алекс де ла Іглесіа/ Alex de la Iglesia
Режисер, актор, сценарист та продюсер.
Народився в 1965 році в Більбао, Іспанія. Закінчив філософський факультет університету м. Деусто. Зробивши вибір на користь шоу-бізнесу, майбутній режисер опинився в якості художника-постановника на знімальному майданчику картини Todo por la Pasta режисера Енріке Урбісу. Стрічка отримала 4 номінації на національну кінопремію «Гойя» та принесла популярність всім авторам фільму.

Його перший (і єдиний) короткометражний фільм, знятий за власним сценарієм, Mirindas asesinas, не лише завоював безліч призів на міжнародних фестивалях, але й переконав Педро Альмадовара стати продюсером повнометражного дебюту де ла Іглесіа – стрічки «Операція «Мутанти». Ця уїдлива науково-фантастична комедія отримала 2 нагороди фестивалю фантастичних фільмів в Монреалі, а також 3 премії іспанської кіноакадемії «Гойя». Другий фільм режисера – чорна комедія «День звіра». Картина оповідає про комічно-моторошнуваті пригоди католицького священика, котрий намагається завадити другому пришестю Антихриста на землю. Стрічка завоювала 6 нагород іспанської кіноакадемії (серед них приз за кращу режисуру), призи на Джерардмерському (Франція) і Брюссельському фестивалях. Успіх цих робіт дозволив Іглесіа самостійно займатися продюсуванням власних фільмів. Також на рахунку режисера спагетті-вестерн «800 куль», чорна комедія «Ідеальний злочин» і детективний трилер «Вбивства в Оксфорді». У 2010 році режисер зняв «Сумну баладу для труби». Ця трагічна історія кохання двох клоунів до прекрасної гімнастки стала явним фаворитом в боротьбі за найпрестижнішу кінонагороду Іспанії (15 номінацій на премію «Гойя»). На МКФ у Венеції в 2010 р. фільм був удостоєний двох призів: за кращу режисуру і кращий сценарій.

Вибрана фільмографія режисера.
2011 – Остання іскра життя/ La chispa de la vida
2010 – Сумна балада для труби / Balada triste de trompeta
2008 – Вбивства в Оксфорді / The Oxford Murders
2004 – Ідеальний злочин / Crimen perfecto
2002 – 800 куль / 800 balas
2000 – Комуналка / La communidad
1999 – Сміх мертвого (Вмерти зі сміху) / Muertos de risa
1997 –Танець з дияволом / Perdita Durango
1995 – День звіра / El dia de la bestia
1993 – Операція «Мутанти» / Accion mutante

Преса про фільм.

«Остання іскра життя» – це «Смерть комівояжера» наших днів. Це фільм про людину, котра продалась за стабільне майбутнє для своєї сім'ї. Розважальна, але в той же час нещадна сатира про етичні сумніви в епоху маркетингу та мас-медіа.
Variety

Сенсаційна і смішна історія, якій потрібно трохи більше реалістичності, щоб викликати емоційне співпереживання. Грайлива драма, яка тільки виграє від другого перегляду.
flickfeast.co.uk

«Остання іскра життя» – чудово зняте кіно, Хайек – акторка, за котрою, як завжди, приємно спостерігати, а Мота – головний герой, котрий підкуповує.
Jason Bailey

У кадрі не з'являється Бугімен, але де ла Іглесіа використовує музичні ходи і кути зйомки а-ля Хічкок, щоб підкреслити жахливість ситуації Роберто, котрий перебуває на межі життя і смерті, оточений глядачами, які таємно чекають його загибелі. Саркастичний, смішний, гострий як лезо - фільм «Остання іскра життя »став перлиною кінофестивалю Tribeca.
Indiewire

«Остання іскра життя» – гротескна стрічка про філософію сучасних медіа, витримана в естетиці Квентіна Тарантіно. Це і комедія, і драма, і сатира, і в той же час де ла Іглесіа виходить за рамки цих жанрів.
Smellslikescreenspirit

Тел. 261-47-33,
261-44-91 (каса)



Варто прочитати:






 

Погода

Last Added Events

Сьогодні

most interesting

Туристичне спорядження у Львові

Туристичне спорядження у Львові Магазин туристичного спорядження Gorgany.com. Львів, вул Гнатюка 13, тел: 2555142, www.gorgany.com

Останні коментарі



Варто прочитати: